Publikavimo data: 2024-06-15
Ryškus Caprese su vištienos sparnais
Nepaisant itališkos kilmės, patiekalą tokiu paslaptingu pavadinimu "Caprese" čia galima paruošti už nedidelę sumą pinigų, tačiau jis ne mažiau skanus. "Caprese" šaknys siekia Kaprio salą, kur šios salos kulinarai uoliai praktikavosi ruošdami kulinarijos šedevrus ir tapo daugelio įdomių patiekalų atradėjais. Pabandykite pasigaminti patiekalą iš šios Italijos salos. Jame nėra jokių paslapčių ir sudėtingumų, jis labai panašus į mūsų slaviškus patiekalus.
Žingsnis 1
Sparnelius perpjaukite ties sąnariu, sumaišykite su aliejumi, smulkintu česnaku, druska ir Kajeno pipirais. Dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir 30-35 min. pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 2
Sūrio padažui sumaišykite majonezą, grietinę, tarkuotą sūrį, kapotas petražoles, 1 šaukštelį acto, 0,5 šaukštelio druskos ir juodųjų pipirų. Atskirai sumaišykite kečupą, 4 šaukštelius acto ir tabasko padažą. Į pomidorų padažą sudėkite keptus vištienos sparnelius ir išmaišykite.
Kategorijos