Rytietiško stiliaus mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Rytietiško stiliaus mėsa

Panašių receptų esu matęs uzbekų ir tadžikų virtuvėse, kur buvo naudojama daug prieskonių, o jautiena dažniausiai buvo ruošiama tokiu būdu. Mano receptas supaprastintas, bet ne mažiau skanus. Svogūnų sultys suminkštins net ir kiečiausią mėsos gabalą, todėl jis taps minkštas ir pikantiško skonio.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
182 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.83/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Rytietiško stiliaus mėsa Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, aštriąją papriką - žiedais, kalendrą ir česnaką smulkiai sukapokite.

Žingsnis 2

Rytietiško stiliaus mėsa Žingsnis 2
Visas supjaustytas daržoves sudėkite į gilų dubenį, įberkite druskos ir viską gerai patrinkite rankomis, kad svogūnai išskirtų sultis.

Žingsnis 3

Rytietiško stiliaus mėsa Žingsnis 3
Kiaulieną plonai supjaustykite skersai pluošto.

Žingsnis 4

Rytietiško stiliaus mėsa Žingsnis 4
Perdėkite kiaulienos gabalėlius į daržoves, viską sumaišykite, įberkite maltų juodųjų pipirų ir palikite marinuotis 30-60 minučių.

Žingsnis 5

Rytietiško stiliaus mėsa Žingsnis 5
Išimkite mėsą ir kepkite ją keptuvėje ant didelės ugnies, kol įgaus auksinę spalvą. Visas daržoves iš marinato su sultimis perkelkite prie mėsos, uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 30 minučių. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos