Publikavimo data: 2024-06-22
Rytietiško stiliaus mėsa
Panašių receptų esu matęs uzbekų ir tadžikų virtuvėse, kur buvo naudojama daug prieskonių, o jautiena dažniausiai buvo ruošiama tokiu būdu. Mano receptas supaprastintas, bet ne mažiau skanus. Svogūnų sultys suminkštins net ir kiečiausią mėsos gabalą, todėl jis taps minkštas ir pikantiško skonio.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, aštriąją papriką - žiedais, kalendrą ir česnaką smulkiai sukapokite.
Žingsnis 2
Visas supjaustytas daržoves sudėkite į gilų dubenį, įberkite druskos ir viską gerai patrinkite rankomis, kad svogūnai išskirtų sultis.
Žingsnis 3
Kiaulieną plonai supjaustykite skersai pluošto.
Žingsnis 4
Perdėkite kiaulienos gabalėlius į daržoves, viską sumaišykite, įberkite maltų juodųjų pipirų ir palikite marinuotis 30-60 minučių.
Žingsnis 5
Išimkite mėsą ir kepkite ją keptuvėje ant didelės ugnies, kol įgaus auksinę spalvą. Visas daržoves iš marinato su sultimis perkelkite prie mėsos, uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 30 minučių. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens.
Kategorijos