Ryžiai su citrina pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ryžiai su citrina

Citrininiai ryžiai - tai dar vienas būdas paįvairinti kasdienį valgiaraštį ir įprastą garnyrą paruošti naujai. Citrinos sultys ir žievelė įprastoms kruopoms suteiks subtilaus ir malonaus citrusinių vaisių skonio, o alyvuogių aliejus kartu su žaliaisiais svogūnais suteiks trapiems ryžiams nepakartojamo aromato. Norėdami daugiau originalumo, tokius ryžius galite patiekti su alyvuogėmis, kurios puikiai nuspalvins kruopų citrinų skonį. Ryžiai su citrina, kaip lengvas ir mažai kalorijų turintis garnyras, puikiai tiks prie žuvies ir jūros gėrybių.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
124 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ryžiai su citrina Žingsnis 1
Apkepkite žalumynus ir ryžius. Giliame puode storu dugnu ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Nuolat maišydami 1-2 minutes pakepinkite žaliuosius svogūnus. Supilkite į keptuvę ryžius ir kepkite dar 2-3 minutes, nuolat maišydami, kad ryžiai visiškai apsemtų aliejų.

Žingsnis 2

Ryžiai su citrina Žingsnis 2
Išvirkite ryžius. Karštą vištienos sultinį supilkite į puodą su ryžiais ir žolelėmis. Įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir išmaišykite. Į puodą suberkite žievelę ir citrinos sultis ir išmaišykite. Užvirinkite ryžius, sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite apie 20 minučių, kol ryžiai sugers visą sultinį ir suminkštės. Nukelkite puodą nuo ugnies ir palikite ryžius 10-15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos