Publikavimo data: 2024-06-08
Ryžiai su citrina
Citrininiai ryžiai - tai dar vienas būdas paįvairinti kasdienį valgiaraštį ir įprastą garnyrą paruošti naujai. Citrinos sultys ir žievelė įprastoms kruopoms suteiks subtilaus ir malonaus citrusinių vaisių skonio, o alyvuogių aliejus kartu su žaliaisiais svogūnais suteiks trapiems ryžiams nepakartojamo aromato. Norėdami daugiau originalumo, tokius ryžius galite patiekti su alyvuogėmis, kurios puikiai nuspalvins kruopų citrinų skonį. Ryžiai su citrina, kaip lengvas ir mažai kalorijų turintis garnyras, puikiai tiks prie žuvies ir jūros gėrybių.
Žingsnis 1
Apkepkite žalumynus ir ryžius. Giliame puode storu dugnu ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Nuolat maišydami 1-2 minutes pakepinkite žaliuosius svogūnus. Supilkite į keptuvę ryžius ir kepkite dar 2-3 minutes, nuolat maišydami, kad ryžiai visiškai apsemtų aliejų.
Žingsnis 2
Išvirkite ryžius. Karštą vištienos sultinį supilkite į puodą su ryžiais ir žolelėmis. Įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir išmaišykite. Į puodą suberkite žievelę ir citrinos sultis ir išmaišykite. Užvirinkite ryžius, sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite apie 20 minučių, kol ryžiai sugers visą sultinį ir suminkštės. Nukelkite puodą nuo ugnies ir palikite ryžius 10-15 minučių.
Kategorijos