Publikavimo data: 2024-06-13
Ryžių gabalėlis
Šiame recepte kotletai su ryžiais ruošiami pagal japonišką receptą. Japonijoje šis patiekalas vadinamas katsudon - tai išvestinis žodis iš tonkatsu (kiaulienos kotletas) ir domburi (ryžiai su priedais). Tikrasis katsudon gaminamas iš jūros dumblių, žuvies arba grybų sultinio (dašio) ir ryžių vyno (mirino). Jei tokių produktų rasite, gaminkite iš jų, jei ne, naudokite neriebų vištienos sultinį ir sausą baltąjį vyną. Bet kuriuo atveju patiekalas bus puikus.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius. Užvirinkite vandenį su žiupsneliu druskos, nusunkite kruopas. Virkite 20-25 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite kiaulieną. Mėsą išmuškite, pasūdykite, gabalėlius apvoliokite miltuose, paskui kiaušinyje ir džiūvėsėliuose. Kepkite įkaitintoje keptuvėje aliejuje iš abiejų pusių, kol paruduos. Sudėkite į atskirą dubenį.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Į puodą sudėkite svogūnus, sojų padažą, sultinį, vyną ir cukrų. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol vynas išgaruos (10-15 min.). Įmuškite kiaušinius, suplakite ir supilkite į puodą. Maišydami virkite, kol kiaušiniai šiek tiek sutirštės (kaip minkštai virti kiaušiniai).
Kategorijos