Ryžių gabalėlis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Ryžių gabalėlis

Šiame recepte kotletai su ryžiais ruošiami pagal japonišką receptą. Japonijoje šis patiekalas vadinamas katsudon - tai išvestinis žodis iš tonkatsu (kiaulienos kotletas) ir domburi (ryžiai su priedais). Tikrasis katsudon gaminamas iš jūros dumblių, žuvies arba grybų sultinio (dašio) ir ryžių vyno (mirino). Jei tokių produktų rasite, gaminkite iš jų, jei ne, naudokite neriebų vištienos sultinį ir sausą baltąjį vyną. Bet kuriuo atveju patiekalas bus puikus.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
215 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.97/5 (37 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ryžių gabalėlis Žingsnis 1
Išvirkite ryžius. Užvirinkite vandenį su žiupsneliu druskos, nusunkite kruopas. Virkite 20-25 minutes.

Žingsnis 2

Ryžių gabalėlis Žingsnis 2
Paruoškite kiaulieną. Mėsą išmuškite, pasūdykite, gabalėlius apvoliokite miltuose, paskui kiaušinyje ir džiūvėsėliuose. Kepkite įkaitintoje keptuvėje aliejuje iš abiejų pusių, kol paruduos. Sudėkite į atskirą dubenį.

Žingsnis 3

Ryžių gabalėlis Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Į puodą sudėkite svogūnus, sojų padažą, sultinį, vyną ir cukrų. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol vynas išgaruos (10-15 min.). Įmuškite kiaušinius, suplakite ir supilkite į puodą. Maišydami virkite, kol kiaušiniai šiek tiek sutirštės (kaip minkštai virti kiaušiniai).

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos