Publikavimo data: 2024-05-20
Ryžių koldūnai
Ryžių koldūnai (topokki) yra populiarus korėjiečių gatvės maistas. Jie gaminami iš ryžių miltų, kuriuos galite pasigaminti ir patys. Ruošiant ryžių miltus, naudokite apvalių veislių ryžius - juose yra daugiau krakmolo, kuris palankiai veikia tešlos kokybę. Žinomiausios apvalių grūdų ryžių veislės yra "Fushigon", "Japonica", "Kuban" ir Krasnodaro ryžiai.
Žingsnis 1
Paruoškite ryžių miltus. Paruoštus ryžius suberkite į kavos malūnėlį arba blenderį ir sumalkite iki miltų. Miltus supilkite į keptuvę ir nuolat maišydami džiovinkite, kol miltai taps trupiniai ir nebesudarys gumuliukų. Išdžiovintus miltus persijokite per smulkų sietelį, o likusius gabalėlius dar kartą sumalkite kavos malūnėliu.
Žingsnis 2
Paruoškite koldūnų tešlą. Ryžių miltus persijokite per smulkų sietelį. Procesą pakartokite kelis kartus. Į sausus miltus įberkite žiupsnelį druskos. Išmaišykite mišinį ir įmuškite į jį vištos kiaušinį. Pradėkite minkyti tešlą palaipsniui pilant verdantį vandenį. Rankomis suformuokite tankų ir elastingą gumulą. Leiskite tešlai 5 minutes pailsėti, tada padalykite ją į gabalėlius. Iš kiekvieno iš jų padarykite ilgą ir ploną dešrą.
Žingsnis 3
Paruoškite ryžių koldūnus. Supjaustykite dešrą mažais gabalėliais. Palikite gabalėlius lėkštėje, kad šiek tiek apdžiūtų. Užvirkite vandenį koldūnams. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir smeigtuku įmeskite koldūnus į vandenį. Virkite 4-5 minutes.
Kategorijos