Ryžių koldūnai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Ryžių koldūnai

Ryžių koldūnai (topokki) yra populiarus korėjiečių gatvės maistas. Jie gaminami iš ryžių miltų, kuriuos galite pasigaminti ir patys. Ruošiant ryžių miltus, naudokite apvalių veislių ryžius - juose yra daugiau krakmolo, kuris palankiai veikia tešlos kokybę. Žinomiausios apvalių grūdų ryžių veislės yra "Fushigon", "Japonica", "Kuban" ir Krasnodaro ryžiai.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
271 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
58 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.25/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ryžių koldūnai Žingsnis 1
Paruoškite ryžių miltus. Paruoštus ryžius suberkite į kavos malūnėlį arba blenderį ir sumalkite iki miltų. Miltus supilkite į keptuvę ir nuolat maišydami džiovinkite, kol miltai taps trupiniai ir nebesudarys gumuliukų. Išdžiovintus miltus persijokite per smulkų sietelį, o likusius gabalėlius dar kartą sumalkite kavos malūnėliu.

Žingsnis 2

Ryžių koldūnai Žingsnis 2
Paruoškite koldūnų tešlą. Ryžių miltus persijokite per smulkų sietelį. Procesą pakartokite kelis kartus. Į sausus miltus įberkite žiupsnelį druskos. Išmaišykite mišinį ir įmuškite į jį vištos kiaušinį. Pradėkite minkyti tešlą palaipsniui pilant verdantį vandenį. Rankomis suformuokite tankų ir elastingą gumulą. Leiskite tešlai 5 minutes pailsėti, tada padalykite ją į gabalėlius. Iš kiekvieno iš jų padarykite ilgą ir ploną dešrą.

Žingsnis 3

Ryžių koldūnai Žingsnis 3
Paruoškite ryžių koldūnus. Supjaustykite dešrą mažais gabalėliais. Palikite gabalėlius lėkštėje, kad šiek tiek apdžiūtų. Užvirkite vandenį koldūnams. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir smeigtuku įmeskite koldūnus į vandenį. Virkite 4-5 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos