Publikavimo data: 2024-06-13
Ryžių miltų gabalėlis
Mėsai ir vištienos kotletams kepti dažnai reikia miltų, paprastai tam naudojami kvietiniai miltai. Tačiau juos galima sėkmingai pakeisti kitų rūšių miltais, pavyzdžiui, ryžių miltais, kurie turės teigiamos įtakos paruoštų kotletų skoniui ir galutinio patiekalo naudai. Mažai kaloringuose ryžių miltuose yra perpus mažiau riebalų nei kvietiniuose miltuose ir juose visiškai nėra glitimo. Todėl jie labai naudingi žmonėms, besirūpinantiems savo svoriu ir netoleruojantiems glitimo.
Žingsnis 1
Paruoškite vištieną. Kiekvieną vištienos filė išilgai perpjaukite į dvi dalis. Sudėkite filė gabalėlius į maisto maišelį, supjaustytą pusę sumuškite virtuviniu plaktuku.
Žingsnis 2
Marinuokite vištieną. Česnaką išspauskite per presą ir sumaišykite su majonezu, garstyčiomis, apyniais ir druska. Gerai išmaišykite marinatą ir aptepkite juo vištienos kotletus iš abiejų pusių. Palikite vištieną marinuotis 20 minučių.
Žingsnis 3
Apkepkite kotletus. Dubenyje suplakite vištienos kiaušinius. Į atskirą dubenėlį suberkite ryžių miltus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kiekvieną kotletą apvoliokite ryžių miltuose, tada panardinkite į kiaušinius ir dėkite ant įkaitusios keptuvės. Kepkite vištienos kotletus ryžių miltuose po 7-10 minučių iš kiekvienos pusės, kol paruduos.
Kategorijos