Ryžių pyragėliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Ryžių pyragėliai

Ryžių paplotėliai - puikus būdas sunaudoti vakarykštę ryžių košę ir pamaitinti šeimą skaniais pusryčiais ar popietės užkandžiu. Patys grūdų paplotėliai būna šiek tiek sausi, todėl jie papildomi padažu. Vaikams patiks saldus padažas, pavyzdžiui, vanilinis arba grietinėlės padažas. Suaugusiesiems - daržovių arba grybų padažas. Patiekalams geriau naudoti apvaliuosius ryžius - jie gerai išverda.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
191 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
24 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.87/5 (31 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ryžių pyragėliai Žingsnis 1
Išvirkite ryžius. 1 litrą vandens supilkite į puodą, užvirinkite, supilkite nuplautus ryžius ir virkite, kol skystis išgaruos ir ryžiai išvirs, maždaug 25-30 minučių. Šiek tiek atvėsinkite košę.

Žingsnis 2

Ryžių pyragėliai Žingsnis 2
Paruoškite maltus ryžius. Ryžių košę sudėkite į gilų dubenį, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, išmaišykite. Kad būtų klampesnė, įberkite miltų, gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Ryžių pyragėliai Žingsnis 3
Apkepkite ryžių rutuliukus. Drėgnomis rankomis suformuokite ryžių rutuliukus, šiek tiek suplokite juos delnais ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Dėkite į įkaitintą keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus ir kepkite iš abiejų pusių po 3-5 minutes, kol paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos