Publikavimo data: 2024-05-26
Ryžių pyragėliai
Ryžių paplotėliai - puikus būdas sunaudoti vakarykštę ryžių košę ir pamaitinti šeimą skaniais pusryčiais ar popietės užkandžiu. Patys grūdų paplotėliai būna šiek tiek sausi, todėl jie papildomi padažu. Vaikams patiks saldus padažas, pavyzdžiui, vanilinis arba grietinėlės padažas. Suaugusiesiems - daržovių arba grybų padažas. Patiekalams geriau naudoti apvaliuosius ryžius - jie gerai išverda.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius. 1 litrą vandens supilkite į puodą, užvirinkite, supilkite nuplautus ryžius ir virkite, kol skystis išgaruos ir ryžiai išvirs, maždaug 25-30 minučių. Šiek tiek atvėsinkite košę.
Žingsnis 2
Paruoškite maltus ryžius. Ryžių košę sudėkite į gilų dubenį, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, išmaišykite. Kad būtų klampesnė, įberkite miltų, gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Apkepkite ryžių rutuliukus. Drėgnomis rankomis suformuokite ryžių rutuliukus, šiek tiek suplokite juos delnais ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Dėkite į įkaitintą keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus ir kepkite iš abiejų pusių po 3-5 minutes, kol paruduos.
Kategorijos