Publikavimo data: 2024-06-12
Šalavijų ežiai
Ežiukai su šalavijais, skirtingai nei pagal tradicinį receptą, gaminami nededant ryžių. Baltoji duona naudojama kaip rišamoji medžiaga. Geriau vartoti vištienos faršą, šalavijas papildomai paryškins šios mėsos skonį. Šalavijus galima vartoti ir šviežius, ir džiovintus. Prieš kepant ežius reikia apkepti, kad mėsa išliktų aromatinga ir sultinga. Patiekalą geriau kepti alyvuogių aliejuje arba augalinio ir sviesto aliejaus mišinyje.
Žingsnis 1
Paruoškite duoną. Nuo duonos riekelių nupjaukite pluteles, užpilkite trupinius pienu ir palikite 15-20 minučių. Tada nuspauskite.
Žingsnis 2
Išminkykite faršą. Vištienos filė ir svogūną susmulkinkite blenderiu arba smulkiai supjaustykite. Sumaišykite su džiūvėsėliais, kiaušinių tryniais, paprika, šalavijais, druska ir pipirais. Gerai išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Žingsnis 3
Suformuokite ežiukus. Iš atvėsusios maltos mėsos suformuokite mažus rutuliukus ir apvoliokite juos miltų, paprikos ir druskos mišinyje.
Žingsnis 4
Iškepkite ežiukus. Dėkite ežiukus į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepkite, kol paruduos, maždaug po 4-6 minutes iš kiekvienos pusės.
Kategorijos