Saldūs pomidorai žiemai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Saldūs pomidorai žiemai

Pasiruošimas žiemai yra tikra rusiška tradicija. Naudojamos visos daržuose užaugintos daržovės: pomidorai, agurkai, cukinijos, baklažanai ir net žirniai. Dažniausiai į stiklainius suvyniojami pomidorai ir agurkai. Tokių pusgaminių receptų yra daug, ir kiekviena šeimininkė turi savo patikrintą, kuris perduodamas iš kartos į kartą. Vienas iš jų - saldūs pomidorai. Norint gauti gardų saldžiarūgštį marinatą, reikia nepagailėti cukraus ir pridėti įvairių prieskonių.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
46 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
10 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.07/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Saldūs pomidorai žiemai Žingsnis 1
Sterilizuokite stiklainį ir dangtelį orkaitėje. Tam stiklainį įdėkite į šaltą orkaitę ir nustatykite 100-110 °C temperatūrą. Laikykite stiklainius viduje apie 20 minučių. Sterilizavimo laikas nepriklauso nuo jų tūrio. Stiklainius taip pat galite sterilizuoti naudodami mikrobangų krosnelę, daugiafunkcinę viryklę, puodą ar virdulį.

Žingsnis 2

Saldūs pomidorai žiemai Žingsnis 2
Kol stiklainis sterilizuojamas, paruoškite likusius ingredientus. Iš paprikų pašalinkite šerdį ir sėklas, perpjaukite jas per pusę ir supjaustykite stambiomis juostelėmis.

Žingsnis 3

Saldūs pomidorai žiemai Žingsnis 3
Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais.

Žingsnis 4

Saldūs pomidorai žiemai Žingsnis 4
Ant viryklės pastatykite puodą su vandeniu, suberkite lauro lapą, prieskonius, druską, cukrų ir actą. Užvirinkite.

Žingsnis 5

Saldūs pomidorai žiemai Žingsnis 5
Į stiklainį sudėkite pomidorus, papriką, svogūną ir česnaką.

Žingsnis 6

Saldūs pomidorai žiemai Žingsnis 6
Užpilkite pomidorus verdančiu marinatu.

Žingsnis 7

Saldūs pomidorai žiemai Žingsnis 7
Uždenkite stiklainį steriliu dangteliu ir sandariai uždarykite. Apverskite pomidorų stiklainį aukštyn kojomis, suvyniokite jį į ką nors šilto ir palikite taip, kol visiškai atvės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos