Publikavimo data: 2024-03-31
Saldūs pomidorai žiemai
Pasiruošimas žiemai yra tikra rusiška tradicija. Naudojamos visos daržuose užaugintos daržovės: pomidorai, agurkai, cukinijos, baklažanai ir net žirniai. Dažniausiai į stiklainius suvyniojami pomidorai ir agurkai. Tokių pusgaminių receptų yra daug, ir kiekviena šeimininkė turi savo patikrintą, kuris perduodamas iš kartos į kartą. Vienas iš jų - saldūs pomidorai. Norint gauti gardų saldžiarūgštį marinatą, reikia nepagailėti cukraus ir pridėti įvairių prieskonių.
Žingsnis 1
Sterilizuokite stiklainį ir dangtelį orkaitėje. Tam stiklainį įdėkite į šaltą orkaitę ir nustatykite 100-110 °C temperatūrą. Laikykite stiklainius viduje apie 20 minučių. Sterilizavimo laikas nepriklauso nuo jų tūrio. Stiklainius taip pat galite sterilizuoti naudodami mikrobangų krosnelę, daugiafunkcinę viryklę, puodą ar virdulį.
Žingsnis 2
Kol stiklainis sterilizuojamas, paruoškite likusius ingredientus. Iš paprikų pašalinkite šerdį ir sėklas, perpjaukite jas per pusę ir supjaustykite stambiomis juostelėmis.
Žingsnis 3
Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais.
Žingsnis 4
Ant viryklės pastatykite puodą su vandeniu, suberkite lauro lapą, prieskonius, druską, cukrų ir actą. Užvirinkite.
Žingsnis 5
Į stiklainį sudėkite pomidorus, papriką, svogūną ir česnaką.
Žingsnis 6
Užpilkite pomidorus verdančiu marinatu.
Žingsnis 7
Uždenkite stiklainį steriliu dangteliu ir sandariai uždarykite. Apverskite pomidorų stiklainį aukštyn kojomis, suvyniokite jį į ką nors šilto ir palikite taip, kol visiškai atvės.
Kategorijos