Publikavimo data: 2024-04-06
Šaldyta grybų kreminė sriuba
Tyrės sriubos dažnai naudojamos dietiniuose ir vaikų patiekaluose. Jos ruošiamos paprastai, pagrindą sudaro daržovės ir liesa mėsa. Grietininę sriubą taip pat galite paruošti iš šaldytų grybų. Pavyzdžiui, iš baltųjų arba baravykų. Su jais patiekalas pasirodys sotus ir naudingas. Baltieji grybai laikomi naudingais augalinių baltymų šaltiniais. Tikras pievagrybis turi storą iš apačios užapvalintą kotelį ir didelę mėsingą kepurėlę, kuri gali būti šviesiai geltonos arba tamsiai rudos spalvos.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite smulkintą svogūną. Kepkite 2-3 minutes, kol suminkštės. Tada sudėkite atšildytus grybus ir kepkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių.
Žingsnis 2
Išvirkite bulves. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Tada iš keptuvės į puodą perkelkite grybų ir svogūnų mišinį, sudėkite nuluptas ir supjaustytas bulves. Pastatykite ant vidutinės ugnies, užvirinkite ir įberkite druskos. Virkite, kol bulvės išvirs, jos turi būti minkštos, bet nesubyrėti.
Žingsnis 3
Supjaustykite sriubai skirtus ingredientus. Kai bulvės bus paruoštos, didžiąją dalį skysčio iš puodo išpilkite į kitą indą. Turėtų likti apie 150 ml vandens. Su likusiu skysčiu galėsite kontroliuoti sriubos konsistenciją. Puodo turinį sutrinkite blenderiu iki skystos tyrės.
Žingsnis 4
Toliau virkite grietinėlės sriubą. Palaipsniui supilkite likusį skystį nuolat maišydami. Pastatykite keptuvę ant ugnies ir užvirinkite. Supilkite grietinėlę, įberkite pipirų ir, jei reikia, druskos. Išmaišykite ir dar kartą užvirinkite sriubą. Tada nukelkite puodą nuo viryklės.
Kategorijos