Šaldyta grybų kreminė sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-06

Šaldyta grybų kreminė sriuba

Tyrės sriubos dažnai naudojamos dietiniuose ir vaikų patiekaluose. Jos ruošiamos paprastai, pagrindą sudaro daržovės ir liesa mėsa. Grietininę sriubą taip pat galite paruošti iš šaldytų grybų. Pavyzdžiui, iš baltųjų arba baravykų. Su jais patiekalas pasirodys sotus ir naudingas. Baltieji grybai laikomi naudingais augalinių baltymų šaltiniais. Tikras pievagrybis turi storą iš apačios užapvalintą kotelį ir didelę mėsingą kepurėlę, kuri gali būti šviesiai geltonos arba tamsiai rudos spalvos.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
63 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.12/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šaldyta grybų kreminė sriuba Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite smulkintą svogūną. Kepkite 2-3 minutes, kol suminkštės. Tada sudėkite atšildytus grybus ir kepkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių.

Žingsnis 2

Šaldyta grybų kreminė sriuba Žingsnis 2
Išvirkite bulves. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Tada iš keptuvės į puodą perkelkite grybų ir svogūnų mišinį, sudėkite nuluptas ir supjaustytas bulves. Pastatykite ant vidutinės ugnies, užvirinkite ir įberkite druskos. Virkite, kol bulvės išvirs, jos turi būti minkštos, bet nesubyrėti.

Žingsnis 3

Šaldyta grybų kreminė sriuba Žingsnis 3
Supjaustykite sriubai skirtus ingredientus. Kai bulvės bus paruoštos, didžiąją dalį skysčio iš puodo išpilkite į kitą indą. Turėtų likti apie 150 ml vandens. Su likusiu skysčiu galėsite kontroliuoti sriubos konsistenciją. Puodo turinį sutrinkite blenderiu iki skystos tyrės.

Žingsnis 4

Šaldyta grybų kreminė sriuba Žingsnis 4
Toliau virkite grietinėlės sriubą. Palaipsniui supilkite likusį skystį nuolat maišydami. Pastatykite keptuvę ant ugnies ir užvirinkite. Supilkite grietinėlę, įberkite pipirų ir, jei reikia, druskos. Išmaišykite ir dar kartą užvirinkite sriubą. Tada nukelkite puodą nuo viryklės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos