Publikavimo data: 2025-08-18
Šaldytos įdarytos paprikos
Bulgarijos, Rumunijos ir Azerbaidžano nacionalinėse virtuvėse įdarytos paprikos yra tos pačios eilės kaip ir įdaryti kopūstai. Šie du patiekalai neatsiejami, tačiau jų kilmės šalys skiriasi. Taigi, įdaryti kopūstai priskiriami XVIII a. prancūzų virtuvei, o įdarytos paprikos - Amerikos laikams iki Kolumbo atradimo. Tačiau šiuolaikiniame pasaulyje šie receptai laikomi giminaičiais, o Europos šalyse galima rasti šaldytą "mišrainę" iš kopūstų ir paprikų.
Žingsnis 1
Svogūnus ir morkas nulupkite, nuplaukite po šaltu vandeniu. Svogūnus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Į gilų dubenį sudėkite maltą mėsą ir ryžius. Įdėkite svogūną ir morką. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Nupjaukite paprikų viršūnėles ir išimkite sėklas. Įdarykite paprikas įdaru. Dėkite paprikas į šaldiklį 2-3 valandoms vertikalioje padėtyje. Tada perkelkite paprikas į šaldymo maišelį arba tinkamą indą. Laikykite šaldiklyje.
Kategorijos