Publikavimo data: 2024-06-15
Saldžiarūgštis fondiu su skrudintos vištienos griežinėliais
Jei mėgstate neįprastus skonių derinius, šis patiekalas skirtas jums. Fondue gaunasi labai pikantiškas ir neįprasto skonio, saldumo suteikia ananasų griežinėliai, kuriuos puikiai papildo sojų padažas ir acto rūgštelė. Padažo skonis puikiai dera su iki aukso spalvos iškepta vištienos filė.
Žingsnis 1
Papriką supjaustykite griežinėliais, svogūną - žiedais, o česnaką - mažais gabalėliais. Įkaitinkite keptuvę, supilkite į ją pusę augalinio aliejaus ir pakepinkite svogūnus bei česnakus.
Žingsnis 2
Į keptuvę supilkite sultinį, ananasų sultis, sojų padažą, actą, pomidorų pastą ir užvirinkite. Pagardinkite prieskoniais, druska, suberkite krakmolą ir saldžiąją papriką ir kelias minutes pavirkite. Į padažą sudėkite ananasų gabalėlius.
Žingsnis 3
Vištienos filė supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Įkaitinkite švarią keptuvę, supilkite likusį augalinį aliejų ir kepkite vištieną ant didelės ugnies, kol ji iškeps, taps traški ir auksinė.
Kategorijos