Publikavimo data: 2024-05-20
Saldžioji adžika
Kaukazo adžika - tai aštrus padažas, kuris puikiai tinka prie bet kokios mėsos, nesvarbu, ar tai būtų kebabas, ant grotelių kepti vištienos sparneliai, ar įprasta virta jautiena. Saldžioji adžika gali būti gaminama iš saldžiųjų paprikų ir pomidorų. Ir nors tradiciniame abchazų adžika recepte pomidorų nėra, aštrus padažas su pomidorais taip įsišaknijęs visoje posovietinėje erdvėje, kad sunku įsivaizduoti adžika be šių saldžių ir sultingų vaisių.
Žingsnis 1
Supjaustykite ir troškinkite daržoves. Susmulkinkite visas daržoves, išskyrus jau susmulkintą česnaką, virtuviniu kombainu arba trintuvu. Perkelkite daržoves į gilų puodą, suberkite druską, cukrų, augalinį aliejų ir pastatykite puodą ant ugnies. Daržovių tyrę užvirinkite, sumažinkite ugnį iki silpnos ir troškinkite 2 valandas, retkarčiais pamaišydami. Tada supilkite actą, sudėkite česnaką ir troškinkite dar 20 minučių.
Žingsnis 2
Sudėkite adžiką į stiklainius. Sterilizuotus stiklainius pripildykite karšta adžika ir iš karto uždarykite sausais dangteliais. Uždenkite stiklainius antklode arba storu rankšluosčiu, kad stiklainiai palaipsniui atvėstų, ir laikykite adžiką sandėliuke arba rūsyje.
Kategorijos