Publikavimo data: 2024-04-06
Saldžios tartaletės su braškėmis ir avietėmis
Tartaletės yra vienas paprasčiausių ir puikiausių patiekalų, puikiai tinkančių šventiniam stalui ar banketui. Tradiciškai tartaletės - tai nedideli tešlos krepšeliai, į kuriuos dedama įvairių saldžių ir nesaldžių įdarų, todėl jas galima patiekti ir kaip užkandį, ir kaip desertą. Šiandien siūlome jums pasigaminti saldžių tartaletų su grietinėle ir uogomis.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sutrinkite sviesto gabalėlius ir miltus.
Žingsnis 2
Viduryje padarykite duobutę, supilkite vandenį, įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir druską. Rankomis išminkykite tešlą. Tešlos per ilgai neminkykite.
Žingsnis 3
Iš tešlos suformuokite bloką, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 4
Kai tešla pakils ir stabilizuosis, išimkite ją iš šaldytuvo ir padalykite į kelias dalis.
Žingsnis 5
Tešlą iškočiokite iki 3-4 cm storio ir stikline išpjaukite apskritimus. Kiekvieną tartaletę pradurkite šakute.
Žingsnis 6
Įkaitinkite orkaitę iki 220⁰C ir kepkite pyragėlius 15-20 minučių, kol paruduos. Išimkite tartaletes iš orkaitės ir atvėsinkite.
Žingsnis 7
Dabar reikia paruošti kremą. Dubenyje sumaišykite rikotą, maskarponę, cukraus pudrą, vaniliną ir citrinos žievelę.
Žingsnis 8
Kad būtų patogiau, galite naudoti maišytuvą
Žingsnis 9
Kiekvieną tartaletę aptepkite sūrio kremu.
Žingsnis 10
Viršų papuoškite uogomis ir mėtų lapeliais.
Žingsnis 11
Tartaletės paruoštos!
Kategorijos