Publikavimo data: 2024-02-03
Saldžiosios paprikos su obuoliais žiemai receptas
Paprikos skirstomos į aštriąsias ir saldžiąsias. Abiejų kategorijų daržovės puikiai tinka konservuoti. Šias daržoves galima konservuoti įvairiais būdais. Vienas populiariausių - paprikų paruošimas su obuoliais. Pridėjus obuolių, paprikos būna ypač kvapnios ir sultingos. Jei norite, galite keisti prieskonių rinkinį.
Žingsnis 1
Patikrinkite visus reikiamus ingredientus ir darbinį paviršių. Nuplaukite daržoves ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite česnaką.
Žingsnis 2
Švarius ir sausus stiklainius ir dangtelius įdėkite į šaltą orkaitę, įjunkite orkaitę iki 120 ⁰C ir po 13-15 minučių išjunkite.Sterilizuokite stiklainius likus 1,5-2 valandoms iki konservavimo proceso.
Žingsnis 3
Pašalinkite paprikų kotelius ir sėklas. Supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 4
Nulupkite obuolius nuo sėklų ir supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 5
Česnaką supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 6
Paruoškite marinatą. Į puodą įpilkite 500 ml vandens, įberkite druskos ir acto. Užvirinkite vandenį. Į verdantį vandenį įmeskite obuolius ir virkite 1-2 minutes. Išimkite obuolius, bet nenusausinkite.
Žingsnis 7
Užvirinkite vandenį su obuoliais ir sudėkite paprikas į verdantį vandenį. Virkite 1-2 minutes. Vandens neišpilkite.
Žingsnis 8
Česnaką ir prieskonius sudėkite į indo dugną.
Žingsnis 9
Tada sudėkite paprikas ir obuolius į stiklainį. Užpilkite paprikas karštu marinatu, kuriame virėte obuolius ir paprikas. Palikite paprikas 2-3 dienas brinkti. Gero apetito!
Žingsnis 10
Svečiai neabejotinai įvertins tokį užkandį kartu su šiltomis bagetės skrebučiais.
Kategorijos