Salierai orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Salierai orkaitėje

Orkaitėje su sūriu ir džiūvėsėliais keptas salieras yra paprastas ir įdomus patiekalas, kurį galima paruošti kaip garnyrą prie mėsos. Toks troškinys patiks vaikams, jie mielai valgys tokio pavidalo kvepiančią daržovę. Salieruose gausu ląstelienos ir eterinių aliejų, vitaminų A, E, K ir B grupės vitaminų. Salierų vartojimas maiste didina gyvybingumą, šalina mieguistumą ir apatiją, greitina toksinų šalinimą. Kepimui orkaitėje geriau naudoti augalo stiebus.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
154 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, žuvis, salierai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Salierai orkaitėje Žingsnis 1
Paruoškite salierus. Salierus virkite pasūdytame verdančiame vandenyje su lauro lapu 6-7 minutes.

Žingsnis 2

Salierai orkaitėje Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite česnaką su žolelėmis ir majonezu. Pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 3

Salierai orkaitėje Žingsnis 3
Iškepkite salierus. Sudėkite salierus į kepimo indą. Salierus užpilkite majonezo padažu. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir džiūvėsėliais. Kepkite iki auksinės spalvos 200 laipsnių Celsijaus orkaitėje 10-15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos