Publikavimo data: 2024-04-03
Salierai orkaitėje
Orkaitėje su sūriu ir džiūvėsėliais keptas salieras yra paprastas ir įdomus patiekalas, kurį galima paruošti kaip garnyrą prie mėsos. Toks troškinys patiks vaikams, jie mielai valgys tokio pavidalo kvepiančią daržovę. Salieruose gausu ląstelienos ir eterinių aliejų, vitaminų A, E, K ir B grupės vitaminų. Salierų vartojimas maiste didina gyvybingumą, šalina mieguistumą ir apatiją, greitina toksinų šalinimą. Kepimui orkaitėje geriau naudoti augalo stiebus.
Žingsnis 1
Paruoškite salierus. Salierus virkite pasūdytame verdančiame vandenyje su lauro lapu 6-7 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite česnaką su žolelėmis ir majonezu. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Iškepkite salierus. Sudėkite salierus į kepimo indą. Salierus užpilkite majonezo padažu. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir džiūvėsėliais. Kepkite iki auksinės spalvos 200 laipsnių Celsijaus orkaitėje 10-15 minučių.
Kategorijos