Publikavimo data: 2024-04-03
Salierai žiemai
Konservuoti salierai yra puikus preparatas žiemą ir pavasarį, kai organizmui ypač reikia vitaminų. "Žaliųjų" salierų užpilu gardinami žuvies ir mėsos patiekalai, salotos. Taip jos tampa skanesnės, aromatingesnės ir sveikesnės. Šis receptas skirtas 0,5 litro talpos indui. Jei pageidaujama, tūrį galima padidinti. Konservavimui geriau imti lapinę saliero dalį.
Žingsnis 1
Salierus virkite garuose. Sudėkite salierų stiebus į stiklainį iki pat viršaus. Užvirinkite vandenį, supilkite verdantį vandenį į stiklainį, uždenkite skardiniu dangteliu ir palikite garuoti 5 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Į puodą įberkite druskos. Iš stiklainio išpilkite skystį. Uždėkite puodą ant viryklės ir užvirinkite sūrymą. Išjunkite ugnį. Į sūrymą supilkite actą ir išmaišykite. Karštą marinatą supilkite į stiklainį su parūkytais salierais iki viršaus. Iš karto sandariai uždarykite. Patikrinkite indo sandarumą apversdami stiklainį virš kriauklės. Leiskite stiklainiui atvėsti. Tada padėkite į vėsią vietą - į rūsį, sandėliuką, rūsį.
Kategorijos