Publikavimo data: 2024-06-13
Salierų šaknų pjaustymas
Saliero šaknis yra mažiau populiari nei jo stiebai, nors jos nauda tokia pat didelė. Ši šakniavaisinė daržovė turi daug vitaminų ir dėl mažo kaloringumo idealiai tinka sveikai mitybai. Pagrindinis jos privalumas yra tas, kad saliero šaknis nepraranda savo naudingųjų savybių net termiškai apdorojus, išlaiko aštrų skonį ir aromatą. Juos ypač gerai galite pabrėžti su padažu, pagamintu iš agurkų ir šviežių žolelių.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Dubenyje plakite kiaušinį, kol jis taps tirštas ir putotas. Sumaišykite šį mišinį su avižų sėlenomis. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Žingsnis 2
Apkepkite kotletus. Keptuvėje apvoliotus šakniavaisių gabalėlius vieną po kito panardinkite į tešlos mišinį, kad kiekvienas gabalėlis būtų visiškai padengtas iš abiejų pusių. Paruoštus kotletus dėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Sudėkite agurkus ir žoleles į blenderio indą ir sumaišykite iki vientisos masės. Į padažą pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Prieš patiekdami užpilkite padažą ant salierų kotletų.
Kategorijos