Publikavimo data: 2024-01-19
Šalies kepsnys receptas
Nuo seno Rusijoje žodis "kepsnys" vartojamas kalbant apie rusiškoje krosnyje dideliame karštyje ruošiamus patiekalus. Tačiau šiandien kepsnys dažnai reiškia kažką panašaus į vengrišką guliašą - troškintą mėsą su daržovėmis. Toks patiekalas yra kaimiško stiliaus kepsnys. Jis ruošiamas gana paprastai ir iš turimų produktų. Kaimiško stiliaus kepsnio pagrindas yra kiauliena ir bulvės, prie kurių pridedama svogūnų, morkų ir paprikų. Daržovės ir mėsa apkepamos, o tada troškinamos sultinyje, kol bus paruoštos.
Žingsnis 1
Iš kiaulienos pašalinkite venas ir foliją, tada mėsą nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nuplaukite paprikas, nusausinkite ir pašalinkite kotelius. Nulupkite svogūną, česnaką, bulves ir morkas.
Žingsnis 2
Morkas supjaustykite smulkiais kubeliais.
Žingsnis 3
Paprikas supjaustykite šiaudeliais.
Žingsnis 4
Bulves supjaustykite stambiais kubeliais.
Žingsnis 5
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o česnaką smulkiai sukapokite.
Žingsnis 6
Mėsą supjaustykite 1-1,5 cm dydžio kubeliais. Įkaitinkite aukštą keptuvę arba storadugnę keptuvę su sviestu ir trupučiu augalinio aliejaus. Kepkite mėsą ant didelės ugnies 5 minutes.
Žingsnis 7
Į mėsą sudėkite svogūnus, morkas ir česnakus ir viską kartu kepkite dar 3 minutes.
Žingsnis 8
Į keptuvę sudėkite paprikas, viską išmaišykite ir kepkite dar 2 minutes.
Žingsnis 9
Sudėkite bulves ir supilkite vandenį.
Žingsnis 10
Pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite kepsnį. Įberkite prieskonių. Viską atsargiai išmaišykite, sumažinkite ugnį ir troškinkite po dangčiu 20-30 minučių.
Žingsnis 11
Patiekalą pabarstykite smulkintomis žolelėmis. Gero apetito.
Žingsnis 12
Kepinį galima kepti orkaitėje. Sudėkite ingredientus į molinius puodus ir kepkite orkaitėje 1 valandą 180 ⁰C temperatūroje.
Kategorijos