Šalies kepsnys receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-19

Šalies kepsnys receptas

Nuo seno Rusijoje žodis "kepsnys" vartojamas kalbant apie rusiškoje krosnyje dideliame karštyje ruošiamus patiekalus. Tačiau šiandien kepsnys dažnai reiškia kažką panašaus į vengrišką guliašą - troškintą mėsą su daržovėmis. Toks patiekalas yra kaimiško stiliaus kepsnys. Jis ruošiamas gana paprastai ir iš turimų produktų. Kaimiško stiliaus kepsnio pagrindas yra kiauliena ir bulvės, prie kurių pridedama svogūnų, morkų ir paprikų. Daržovės ir mėsa apkepamos, o tada troškinamos sultinyje, kol bus paruoštos.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
92 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.73/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šalies kepsnys receptas Žingsnis 1
Iš kiaulienos pašalinkite venas ir foliją, tada mėsą nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nuplaukite paprikas, nusausinkite ir pašalinkite kotelius. Nulupkite svogūną, česnaką, bulves ir morkas.

Žingsnis 2

Šalies kepsnys receptas Žingsnis 2
Morkas supjaustykite smulkiais kubeliais.

Žingsnis 3

Šalies kepsnys receptas Žingsnis 3
Paprikas supjaustykite šiaudeliais.

Žingsnis 4

Šalies kepsnys receptas Žingsnis 4
Bulves supjaustykite stambiais kubeliais.

Žingsnis 5

Šalies kepsnys receptas Žingsnis 5
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o česnaką smulkiai sukapokite.

Žingsnis 6

Šalies kepsnys receptas Žingsnis 6
Mėsą supjaustykite 1-1,5 cm dydžio kubeliais. Įkaitinkite aukštą keptuvę arba storadugnę keptuvę su sviestu ir trupučiu augalinio aliejaus. Kepkite mėsą ant didelės ugnies 5 minutes.

Žingsnis 7

Šalies kepsnys receptas Žingsnis 7
Į mėsą sudėkite svogūnus, morkas ir česnakus ir viską kartu kepkite dar 3 minutes.

Žingsnis 8

Šalies kepsnys receptas Žingsnis 8
Į keptuvę sudėkite paprikas, viską išmaišykite ir kepkite dar 2 minutes.

Žingsnis 9

Šalies kepsnys receptas Žingsnis 9
Sudėkite bulves ir supilkite vandenį.

Žingsnis 10

Šalies kepsnys receptas Žingsnis 10
Pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite kepsnį. Įberkite prieskonių. Viską atsargiai išmaišykite, sumažinkite ugnį ir troškinkite po dangčiu 20-30 minučių.

Žingsnis 11

Šalies kepsnys receptas Žingsnis 11
Patiekalą pabarstykite smulkintomis žolelėmis. Gero apetito.

Žingsnis 12

Šalies kepsnys receptas Žingsnis 12
Kepinį galima kepti orkaitėje. Sudėkite ingredientus į molinius puodus ir kepkite orkaitėje 1 valandą 180 ⁰C temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos