Publikavimo data: 2025-08-18
Salotos "Chafan"
Šias salotas mūsų šeima išbandė prieš daugelį metų, o dabar jos yra neatsiejama kiekvieno šventinio stalo dalis. Mano recepto gudrybė yra būtent salotų pagardinimas aliejumi, prisotintu mėsos ir česnakų skonio. Neišsigąskite kompozicijoje esančių žalių burokėlių, skonis pasirodo labai harmoningas.
Žingsnis 1
Jautieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir siųskite į sausą įkaitintą keptuvę, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Kai mėsa apkeps, įberkite druskos. Mėsa nuo druskos išskirs šiek tiek sulčių. Jei ne, įpilkite šaukštą vandens. Išmaišykite ir išjunkite kaitlentę. Kai mėsa atvės, išspauskite į ją česnaką ir išmaišykite, palaikykite.
Žingsnis 3
Bulves virkite, kol suminkštės.
Žingsnis 4
Morkas ir burokėlius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 5
Susmulkinkite kopūstus ir sumaišykite su žiupsneliu druskos.
Žingsnis 6
Atvėsinkite bulves ir supjaustykite jas nedideliais gabalėliais, tokio pat dydžio kaip kitos daržovės. Išdėliokite daržoves sektoriais salotinėje arba didelėje lėkštėje. Į vidurį sudėkite mėsą ir apšlakstykite daržoves aromatiniu aliejumi.
Kategorijos