Publikavimo data: 2025-08-19
Salotos "Mano sportininkui" su kalakutiena ir raudonosiomis pupelėmis
Labai paprastai paruošiamos, bet skanios salotos. Mano vyrui jos labai patiko, nes jis, kaip tikras sportininkas, įvertino jų sudėtį: ląstelienos ir baltymų jūra. Salotos iškart išnyko! Niekada nebūna likučių. Ir ant šventinio stalo jos atrodys vertingai.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, pusės citrinos sultis, džiovintus prieskonius ir medų. Kol ruošiamos salotos, dėkite mišinį į garų vonelę.
Žingsnis 2
Kalakutienos gabalėlius (turiu kalakutienos šlaunelių filė) tinkamai apskrudinkite iš abiejų pusių, kad gabalėliai būtų plonesni, pabarstykite druska ir pipirų mišiniu (aš taip pat pabarstau čiobreliais). Iškart po to kalakutieną galite siųsti į įkaitintą keptuvę su trupučiu augalinio arba alyvuogių aliejaus. Kepkite ant didelės ugnies, kol iš abiejų pusių paruduos. Man tai užtrunka apie 7-10 minučių.
Žingsnis 3
Kol kalakutas kepa, pradėkite ruošti salotas. Į dubens dugną supilkite salotų lapus arba kitas žalias salotas. Aš sumaišiau smulkintų lapinių daržovių mišinį.
Žingsnis 4
Plonai supjaustykite papriką ir svogūną, pomidorus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir sumaišykite dubenyje. Į dubenį supilkite konservuotų raudonųjų pupelių skardinę be sulčių. Svogūnus apšlakstykite citrinos sultimis.
Žingsnis 5
Patikrinkite, ar kalakutiena gerai iškepusi, šakute arba peiliu, kad sultys būtų skaidrios.
Žingsnis 6
Nelaukdami, kol mėsa atvės, išimkite ją iš keptuvės, supjaustykite plonais dideliais gabalėliais ir sudėkite į salotas.
Žingsnis 7
Gerai išmaišykite padažą (medus jau turėtų būti ištirpęs vandens vonelėje). Apšlakstykite salotas ir paragaukite. Jei norite, galite įberti druskos.
Kategorijos