Salotos "Neptūnas" su jūros gėrybėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Salotos "Neptūnas" su jūros gėrybėmis

Romėnų mitologijoje Neptūnas buvo garbinamas kaip jūrų ir upelių dievas. Nenuostabu, kad jo garbei pavadintos jūros gėrybių salotos, nes kitas jų pavadinimas - jūros gėrybės. Salotos "Neptūnas" su jūros gėrybėmis ir raudonaisiais ikrais yra išskirtinis patiekalas, vertas ne tik atsirasti ant šventinio stalo, bet ir tapti jo puošmena.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
158 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.95/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Salotos "Neptūnas" su jūros gėrybėmis Žingsnis 1
Įdėkite kalmarus į puodą su verdančiu vandeniu ir virkite kelias minutes. Tada minutę įdėkite į ledinį vandenį, nuimkite plėvelę ir išvalytus kalmarus supjaustykite pusžiedžiais.

Žingsnis 2

Salotos "Neptūnas" su jūros gėrybėmis Žingsnis 2
Krevetes taip pat virkite verdančiame vandenyje apie 2-3 minutes, tada šiek tiek atvėsinkite lediniame vandenyje ir, jei reikia, nulupkite kiautus ir galvas.

Žingsnis 3

Salotos "Neptūnas" su jūros gėrybėmis Žingsnis 3
Krabų lazdeles supjaustykite apskritimais, o kiaušinio baltymą - kubeliais. Sudėkite visus paruoštus ingredientus į salotinę, sumaišykite ir pagal skonį pagardinkite majonezu. Jei reikia, įberkite druskos. Į salotas sudėkite ikrus ir atsargiai išmaišykite, stengdamiesi jų nesusmulkinti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos