Publikavimo data: 2024-06-16
Salotos "Neptūnas" su jūros gėrybėmis
Romėnų mitologijoje Neptūnas buvo garbinamas kaip jūrų ir upelių dievas. Nenuostabu, kad jo garbei pavadintos jūros gėrybių salotos, nes kitas jų pavadinimas - jūros gėrybės. Salotos "Neptūnas" su jūros gėrybėmis ir raudonaisiais ikrais yra išskirtinis patiekalas, vertas ne tik atsirasti ant šventinio stalo, bet ir tapti jo puošmena.
Žingsnis 1
Įdėkite kalmarus į puodą su verdančiu vandeniu ir virkite kelias minutes. Tada minutę įdėkite į ledinį vandenį, nuimkite plėvelę ir išvalytus kalmarus supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Krevetes taip pat virkite verdančiame vandenyje apie 2-3 minutes, tada šiek tiek atvėsinkite lediniame vandenyje ir, jei reikia, nulupkite kiautus ir galvas.
Žingsnis 3
Krabų lazdeles supjaustykite apskritimais, o kiaušinio baltymą - kubeliais. Sudėkite visus paruoštus ingredientus į salotinę, sumaišykite ir pagal skonį pagardinkite majonezu. Jei reikia, įberkite druskos. Į salotas sudėkite ikrus ir atsargiai išmaišykite, stengdamiesi jų nesusmulkinti.
Kategorijos