Salotos "Neptūnas" su midijomis, krevetėmis ir raudonaisiais ikrais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Salotos "Neptūnas" su midijomis, krevetėmis ir raudonaisiais ikrais

Neptūnas yra jūrų dievas, septynių jūrų valdovas ir jūrų gyvūnijos globėjas. Nuo seniausių laikų jūreiviai jį siejo su geru laimikiu ir sėkme žvejyboje. Ne veltui jo vardu pavadintos salotos su midijomis, krevetėmis ir raudonaisiais ikrais; viduramžiais tokios salotos jūreiviams būtų kainavusios tūkstančius maldų ir aukų.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
116 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.87/5 (31 bal.)

Žingsnis 1

Salotos "Neptūnas" su midijomis, krevetėmis ir raudonaisiais ikrais Žingsnis 1
Kalmarus nuplikykite verdančiu vandeniu ir supjaustykite žiedais. Panašiai išvirkite krevetes, o atvėsusias nulupkite. Šaldytas midijas galima dėti į keptuvę be aliejaus ir kaitinti apie 1-2 minutes, tada į jas įpilti sojų padažo, kad jos įgautų sodresnį, ryškesnį skonį.

Žingsnis 2

Salotos "Neptūnas" su midijomis, krevetėmis ir raudonaisiais ikrais Žingsnis 2
Kai midijos šiek tiek atvės ir sugers sojų padažą, jas galima sujungti su krevetėmis ir kalmarais. Gautą "kokteilį" pertepkite grietine ir palikite šiek tiek pastovėti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
salotos, daržovių salotos, jūros gėrybių salotos, įspūdingas receptas, egzotika, paprasta, mažai kalorijų, per 15 minučių, vakarienė, agurkų prieskonis, saldžiųjų pipirų prieskonis, terijakio padažo patiekalai, be įprastų alergenų, receptų knyga, pipirų salotos, daržovių salotos

Kategorijos