Publikavimo data: 2025-08-20
Salotos "Sargybiniai"
Salotos "Sargybiniai" neabejotinai patiks stipriosios žmonijos pusės atstovams. Jų sudėtyje yra tik du komponentai - svogūnai ir mėsa. Patiekalą galite gaminti iš kiaulienos, jautienos, vištienos ar kalakutienos - bet kuriuo atveju jis bus nepaprastai skanus ir sotus. Marinuoti svogūnai suteikia salotoms pikantiškumo - tai gali būti svogūnai, baltieji arba raudonieji. Šių salotų padažas labai neįprastas - pagamintas iš augalinio aliejaus ir pomidorų pastos.
Žingsnis 1
Paruoškite svogūną. Supjaustykite svogūną pusžiedžiais, padalykite plunksnomis, sudėkite į dubenį. Pabarstykite druska ir pipirais, užpilkite vandeniu ir actu, palikite 15 minučių. Tada marinatą nusunkite ir svogūnus šiek tiek nuspauskite.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Susmulkinkite kiaulieną ir sudėkite į salotinę. Sudėkite marinuotus svogūnus, išmaišykite. Sumaišykite augalinį aliejų su pomidorų pasta ir 2-3 min. kaitinkite keptuvėje. Padažą supilkite į salotas, pagardinkite trupučiu druskos ir pipirų, išmaišykite. Palikite 30 minučių.
Kategorijos