Publikavimo data: 2024-09-16
Salotos "Smaragdinė sklaida" su vištiena
Salotos "Smaragdinė sklaida" ruošiamos iš įvairių produktų derinių. Vienas ingredientas visada išlieka nepakitęs - kivis, kuris, beje, yra uoga, o ne vaisius, kaip daugelis mano. Kitaip jis dar vadinamas "kinišku agrastų uogomis". Kiviai pasižymi sodriu saldžiarūgščiu skoniu ir ryškiai žaliu minkštimu, kurį virėjai dažnai naudoja patiekalams gražiai pateikti. Šventiniam stalui galite paruošti apetitą keliančias ir labai įmantrias salotas "Smaragdinė sklaida" su kiviais ir vištiena.
Žingsnis 1
Marinuokite vištieną. Sumaišykite sojų padažą, medų ir apelsinų sultis. Vištienos gabalėlius pamerkite į marinatą. Palikite 1 valandai.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą salotoms. Keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepkite marinuotą vištieną iki auksinės spalvos, pasūdykite ir pagardinkite paprika. Smulkiai supjaustykite paruoštus mėsos gabalėlius.
Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Morkas sumaišykite su majonezu. Sudėkite į serviravimo žiedą. Toliau sluoksniuokite vištienos filė ir šiek tiek majonezo. Tada obuolius su juodaisiais pipirais. Atskirai sumaišykite kiaušinius su majonezu. Dėkite ant obuolių. Pagardinkite druska. Pabarstykite sūriu, dėkite į šaldytuvą mirkti 1-1,5 val. Po to salotų viršų papuoškite kivių griežinėliais.
Kategorijos