Publikavimo data: 2024-04-08
Salotos su alyvuogėmis
Salotoms su alyvuogėmis geriau rinktis žalius vaisius, o ne tamsius, nes juose yra mažiau aliejaus ir jie yra intensyvesnio skonio. Produktai gali būti derinami įvairiai: salotų lapai, alyvuogės, agurkai; salotos, agurkai, pomidorai, alyvuogės; salotos, alyvuogės, pomidorai, sūris. Gerai, jei pieno produktas pagamintas su trupučiu ožkos pieno, pavyzdžiui, feta arba fetos sūris. Salotoms su alyvuogėmis geriau rinktis receptą su marinatu, tada patiekalas pasirodys ne visai įprastas ir paįvairins meniu pp.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Į puodą supilkite actą ir vandenį, suberkite cukrų, česnaką ir pipirus, pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Leiskite padažui šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 2
Marinuokite sūrį. Į marinatą supilkite alyvuogių aliejų ir sudėkite kubeliais supjaustytą sūrį. Kruopščiai išmaišykite ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Į lėkštę vieną po kito sudėkite salotų lapus, pomidorus, alyvuoges ir sūrį. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir 1 valgomuoju šaukštu marinato, pabarstykite pipirais ir druska.
Kategorijos