Publikavimo data: 2024-02-02
Salotos su alyvuogėmis ir grybais receptas
Lengvos dietinės salotos ypač populiarios tarp geros mitybos šalininkų. Šiai kategorijai galima priskirti salotas su alyvuogėmis ir grybais. Dėl grybų patiekalas yra sotesnis, o alyvuogės suteikia salotoms malonios rūgštelės. Jei norite, alyvuoges galite naudoti su bet kokiu įdaru - citrinų ar pipirų. Šios salotos taip pat tinka gavėnios ir vegetariškam valgiaraščiui.
Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus ir darbinį paviršių. Nuplaukite daržoves ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Morkas nulupkite.
Žingsnis 2
Agurkus supjaustykite mažais griežinėliais.
Žingsnis 3
Iš paprikos pašalinkite kotelį ir sėklas, tada supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 4
Alyvuoges supjaustykite žiedais.
Žingsnis 5
Marinuotus grybus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 6
Morkas sutarkuokite stambia tarka arba supjaustykite šiaudeliais.
Žingsnis 7
Sudėkite salotas: giliame dubenyje sumaišykite visas daržoves. Pagal skonį pagardinkite augaliniu aliejumi, druska ir pipirais. Išmaišykite. Patiekite porcijomis.
Žingsnis 8
Salotas patiekite papuoštas šviežiais krapais, citrinos skiltele ir visa alyvuoge.
Kategorijos