Publikavimo data: 2024-02-04
Salotos su ananasais ir krevetėmis receptas
Jei manote, kad šventinis meniu jau seniai nebuvo atnaujintas, bet norite pasigaminti ką nors naujo, puikiai tiks salotos su ananasais ir krevetėmis. Iš įdomybių jose - kedro riešutai, apelsinas ir padažas, kurį sudaro medus, alyvuogių aliejus ir actas. Belieka viską surinkti ir išdėlioti lėkštėse.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nusausinkite salotas. Nusausinkite ananasus ir supjaustykite juos dideliais kubeliais. Išsaugokite ananasų sirupą limonadui gaminti. Nulupkite apelsiną ir atskirkite minkštimą nuo membranos. Kedro riešutus paskrudinkite, kol paruduos. Jei reikia, nulupkite krevetes ir perpjaukite jas per pusę.
Žingsnis 2
Krevetes kepkite įkaitintame augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos (5 min.), tada sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite. Leiskite krevetėms atvėsti.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą: sumaišykite alyvuogių aliejų su medumi, druska ir actu. Suplakite iki vientisos masės ir palikite šaldytuve 10 minučių.
Žingsnis 4
Sudėkite salotas: į lėkštę sudėkite keptas krevetes, ananasus ir apelsinų minkštimą.
Žingsnis 5
Sudėkite salotas, padažą, pabarstykite kedro riešutais ir patiekite.
Kategorijos