Publikavimo data: 2024-04-08
Salotos su avinžirniais ir burokėliais
Salotos su avinžirniais ir burokėliais yra labai sveikos ir neįprastos. Jos ruošiamos su raugintais agurkais ir džiovintomis slyvomis. Salotose gausu vitaminų ir jos yra idealus patiekalas tiems, kurie laikosi dietos arba badauja. Patiekalas gaunasi maistingas, bet kartu ir mažai kaloringas. Avinžirnius reikia iš anksto išvirti, tačiau prieš tai juos reikia užpilti vandeniu, kad žirniai išbrinktų ir galėtų greitai išvirti. Salotos turi saldžių burokėlių ir džiovintų slyvų natų, kurios tikrai patiks tiems, kurie riboja saldumynus.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Kol avinžirniai verda, supjaustykite agurkus ir burokėlius kubeliais. Burokėlius sudėkite į atskirą dubenį, supilkite sojų padažą, 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus, įdėkite česnako, pipirų, viską išmaišykite. Į burokėlius sudėkite džiovintas slyvas ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Sudėkite produktus ir baigkite ruošti salotas. Perkelkite avinžirnius į gilų dubenį, supilkite likusį augalinį aliejų, išmaišykite. Sudėkite griežinėliais supjaustytus agurkus, citrinos sultis, išmaišykite. Sudėkite avinžirnius ir agurkus su burokėliais ir džiovintomis slyvomis. Išmaišykite, paragaukite, ar nėra druskos, jei reikia, įberkite daugiau.
Kategorijos