Salotos su avokadais ir alyvuogėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Salotos su avokadais ir alyvuogėmis

Alyvuogės yra kilusios iš Viduržemio jūros regiono. Alyvmedis nuo seno garbinamas ir gerbiamas. Senovės graikai tikėjo, kad alyvmedį žmonijai padovanojo deivė Afroditė. Šiuo metu alyvuogių auginimo lyderė yra Ispanija. Ką tik nuskinti vaisiai kartūs, todėl švieži nevalgomi - į parduotuves jie patenka po konservavimo. Tokios alyvuogės pasižymi originaliu skoniu ir puikiai papildo minkšto, kreminio skonio avokadus salotose.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
238 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (6 bal.)

Žingsnis 1

Salotos su avokadais ir alyvuogėmis Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Kiaušinių trynius sutrinkite šakute, supilkite aliejų ir obuolių actą. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa konsistencija.

Žingsnis 2

Salotos su avokadais ir alyvuogėmis Žingsnis 2
Susmulkinkite ingredientus. Supjaustykite sūrį ir agurką griežinėliais, avokadą kubeliais, o baltymus supjaustykite ilgomis juostelėmis. Susmulkinkite arba suplėšykite salotų lapus. Alyvuoges supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.

Žingsnis 3

Salotos su avokadais ir alyvuogėmis Žingsnis 3
Baigkite ruošti salotas. Sudėkite avokadą, salotų lapus, agurkus, alyvuoges, sūrį ir baltymus į salotinę. Ant ingredientų užpilkite padažą ir gerai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos