Publikavimo data: 2025-08-16
Salotos su avokadais ir alyvuogėmis
Alyvuogės yra kilusios iš Viduržemio jūros regiono. Alyvmedis nuo seno garbinamas ir gerbiamas. Senovės graikai tikėjo, kad alyvmedį žmonijai padovanojo deivė Afroditė. Šiuo metu alyvuogių auginimo lyderė yra Ispanija. Ką tik nuskinti vaisiai kartūs, todėl švieži nevalgomi - į parduotuves jie patenka po konservavimo. Tokios alyvuogės pasižymi originaliu skoniu ir puikiai papildo minkšto, kreminio skonio avokadus salotose.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Kiaušinių trynius sutrinkite šakute, supilkite aliejų ir obuolių actą. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa konsistencija.
Žingsnis 2
Susmulkinkite ingredientus. Supjaustykite sūrį ir agurką griežinėliais, avokadą kubeliais, o baltymus supjaustykite ilgomis juostelėmis. Susmulkinkite arba suplėšykite salotų lapus. Alyvuoges supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 3
Baigkite ruošti salotas. Sudėkite avokadą, salotų lapus, agurkus, alyvuoges, sūrį ir baltymus į salotinę. Ant ingredientų užpilkite padažą ir gerai išmaišykite.
Kategorijos