Publikavimo data: 2024-04-14
Salotos su bulguru
Bulgur - tai virti, džiovinti ir malti kviečių grūdai. Šie grūdai Artimųjų Rytų gyventojų mityboje naudojami jau daugiau kaip 3500 metų. Bulguro nauda neįkainojama - jame yra B grupės vitaminų, vitamino E, geležies, kalcio, fosforo, vario ir kitų mikroelementų. Be to, šios kruopos yra puikus produktas sergantiesiems diabetu. Visiems bulguro mėgėjams rekomenduojame paragauti lengvų salotų su šia kruopomis.
Žingsnis 1
Supjaustykite aisbergo salotas stambiais gabalais. Iš paprikų pašalinkite šerdį ir sėklas. Paprikas supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Agurką supjaustykite pusžiedžiais, o pomidorą - skiltelėmis. Susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 3
Supjaustytas daržoves ir bulgurą sudėkite į gilų dubenį. Pasūdykite ingredientus ir įberkite mėgstamų prieskonių. Salotas apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Salotas sudėkite į lėkštę ir papuoškite fetos griežinėliais. Gero apetito!
Kategorijos