Salotos su bulguru pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Salotos su bulguru

Bulgur - tai virti, džiovinti ir malti kviečių grūdai. Šie grūdai Artimųjų Rytų gyventojų mityboje naudojami jau daugiau kaip 3500 metų. Bulguro nauda neįkainojama - jame yra B grupės vitaminų, vitamino E, geležies, kalcio, fosforo, vario ir kitų mikroelementų. Be to, šios kruopos yra puikus produktas sergantiesiems diabetu. Visiems bulguro mėgėjams rekomenduojame paragauti lengvų salotų su šia kruopomis.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
142 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
12 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Salotos su bulguru Žingsnis 1
Supjaustykite aisbergo salotas stambiais gabalais. Iš paprikų pašalinkite šerdį ir sėklas. Paprikas supjaustykite plonais griežinėliais.

Žingsnis 2

Salotos su bulguru Žingsnis 2
Agurką supjaustykite pusžiedžiais, o pomidorą - skiltelėmis. Susmulkinkite česnaką.

Žingsnis 3

Salotos su bulguru Žingsnis 3
Supjaustytas daržoves ir bulgurą sudėkite į gilų dubenį. Pasūdykite ingredientus ir įberkite mėgstamų prieskonių. Salotas apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

Salotos su bulguru Žingsnis 4
Salotas sudėkite į lėkštę ir papuoškite fetos griežinėliais. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos