Publikavimo data: 2024-04-08
Salotos su bulvytėmis
Maloniai nustebinkite savo šeimą ir draugus neįprastomis salotomis. Salotoms paruošti reikės šių ingredientų: gruzdintų bulvyčių, dešros, agurkų, pomidorų, morkų, burokėlių ir žolelių. Dešrą galima pakeisti vištiena, nes ši mėsa gerai dera su daržovėmis. Tačiau originaliame recepte siūloma naudoti būtent dešrą. Visi ingredientai turėtų būti vienodai supjaustyti: šiaudelis prie šiaudelio. Salotos su bulvytėmis yra puiki idėja pietums.
Žingsnis 1
Apkepkite bulvytes. Tam ant vidutinės ugnies pastatykite gilią keptuvę storu dugnu. Supilkite į ją augalinį aliejų ir palaukite, kol užvirs. Aliejui užvirus, į keptuvę įmeskite nedidelę porciją bulvių. Aliejus turi visiškai apsemti bulves. Kepkite 5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Per tą laiką bulvės paruduos, taps traškios iš viršaus ir minkštos viduje. Išimkite bulvių batonėlius iš keptuvės dantytu šaukštu, palaukite, kol išsiskirs aliejus, ir perkelkite juos į dubenį. Kitas porcijas kepkite taip pat. Paruoštas bulvytes lengvai pasūdykite.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Giliame dubenyje sumaišykite ingredientus: bulvytes, burokėlius, morkas, agurkus, pomidorus, rūkytą dešrą, Pekino kopūstus ir žalumynus. Apšlakstykite majonezu, pasūdykite ir išmaišykite.
Kategorijos