Publikavimo data: 2024-04-05
Salotos su falafeliais ir humusu
Humusas yra gastronominių eksperimentų pagrindas. Avinžirnių pasta puikiai dera su įvairiais maisto produktais, pavyzdžiui, daržovėmis. Salotos su falafeliais ir humusu populiarios Izraelio virtuvėje. Jų galite pasigaminti ir namuose, tereikia laikytis žingsnis po žingsnio pateiktų instrukcijų. Falafeliai - tai iš avinžirnių tyrės pagaminti ir iškepti užkandžiai. Salotoms su falafeliais reikės žalumynų, žiedinių kopūstų ir brokolių.
Žingsnis 1
Paruoškite falafelius. Pusę virtų avinžirnių, svogūną, česnaką, krapus, petražoles, kalendrą, pomidorus, miltus, prieskonius ir druską sudėkite į mėsmalę, sumalkite, išspauskite skysčio perteklių ir suformuokite rutuliukus. Kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Paruoškite šlakelį. Sumaišykite česnaką, pusę žolelių, aitriąją papriką, prieskonius ir druską trintuvu ir sudėkite į nedidelį dubenėlį.
Žingsnis 3
Paruoškite humusą. Pusę avinžirnių supjaustykite į tyrę. Sudėkite sezamų pastą ir citrinos sultis ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Pradėkite ruošti salotas. Žiedinį kopūstą ir brokolį 1-2 min. pamirkykite verdančiame vandenyje, dėkite ant grotelių ir kepkite, kol apskrus, maždaug 5 min. Supjaustykite rūgštynes griežinėliais. Sumaišykite visus ingredientus ir sudėkite į lėkštę, įdėkite falafelių. Ant viršaus užberkite šlaunelių ir humuso.
Kategorijos