Publikavimo data: 2024-04-01
Salotos su funchosa
"Funchoza" - tai kinų makaronai, gaminami iš mung pupelių krakmolo. Ji yra daugelio klasikinių Azijos patiekalų pagrindas ir puikiai dera su mėsa bei daržovėmis. Iš jos gaminamos sriubos ir karštieji patiekalai. Taip pat iš stiklinių makaronų galima paruošti skanių ir paprastų salotų su funchoza. Jų privalumas tas, kad jos yra maistingos ir mažai kaloringos. Šiandien papasakosime, kaip namuose paruošti funchoza salotas su daržovėmis, česnakais ir žolelėmis. Receptas žingsnis po žingsnio yra labai paprastas. Paruošimui rinkitės šviežius elastingus agurkus ir ryškias paprikas. Jie neturėtų turėti iškilimų ar puvimo požymių.
Žingsnis 1
Paruoškite makaronus. Sudėkite juos į dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Po 5-6 min. nusausinkite juos sietelyje.
Žingsnis 2
Į makaronus supilkite augalinį aliejų ir sojų padažą. Maišykite 2-3 minutes. Tai suteiks funchozai aromato, ji taps kvapnesnė ir skanesnė.
Žingsnis 3
Morkas sudėkite į atskirą dubenį ir 3 minutes gerai sutrinkite rankomis. Iš jų išsiskirs sultys. Į ją sudėkite anksčiau paruoštus ryžių makaronus. Patarimas: vietoj šviežių morkų virimui galite naudoti korėjietiškas morkas.
Žingsnis 4
Pereikite prie paskutinio veiksmo. Sudėkite likusias daržoves. 1-2 minutes gerai išmaišykite. Patiekalą apliekite funchoza padažu. Įdėkite česnako ir smulkintų žolelių. Viską dar kartą išmaišykite ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms. Dabar jau žinote, kaip paruošti salotas su funchoza.
Kategorijos