Publikavimo data: 2025-08-20
Salotos su graikiniais riešutais, marinuotais ir šviežiais agurkais
Paprastos ir skanios salotos su žuvimi, graikiniais riešutais, sūdytais ir šviežiais agurkais. Joms paruošti galite naudoti bet kokius žuvies konservus pagal savo skonį, pavyzdžiui, sairą arba rausvąją lašišą. Svarbiausias recepto akcentas - pikantiškas padažas, kurio pagrindą sudaro kiaušinio trynys ir Dižono garstyčios. Salotos paruošiamos gana paprastai. Salotos tinka su virtomis bulvėmis arba ryžiais. Į salotas galima įdėti kitų ingredientų, pavyzdžiui, šparaginių pupelių ir vyšninių pomidorų.
Žingsnis 1
Bulves ir agurkus supjaustykite nedideliais 5 mm dydžio kubeliais. Žaliuosius svogūnus supjaustykite žiedais. Žuvies konservus sutrinkite šakute. Susmulkinkite graikinius riešutus.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, Dižono garstyčias, cukrų, druską ir maltus juoduosius pipirus.
Žingsnis 3
Į didelę salotinę sudėkite bulves, šviežius ir marinuotus agurkus, žaliuosius svogūnus, žuvį ir graikinius riešutus.
Žingsnis 4
Apšlakstykite salotas padažu ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Išdėliokite salotas į lėkštes ir papuoškite smulkintais žaliaisiais svogūnais. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos