Publikavimo data: 2024-01-20
Salotos su graikiniais riešutais, suluguni ir vyšniniais pomidorais receptas
"Suluguni" yra tradicinis gruziniškas sūrymo sūris, pasižymintis kreminiu ir sūriu skoniu. Jis puikiai tinka įvairiems šaltiems ir karštiems patiekalams gaminti, taip pat kepti. Paruoškite salotas su suluguni sūriu. Paimkite šviežios rukola, vyšninius pomidorus ir sūrį. Viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite graikiniais riešutais. Šios salotos puikiai tinka kaip užkandis arba garnyras pietums ar vakarienei.
Žingsnis 1
Nuplaukite vyšnias ir rukolą ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Likusius ingredientus paruoškite taip, kaip aprašyta recepte.
Žingsnis 2
Graikinius riešutus susmulkinkite peiliu arba grūstuve.Prieš smulkinimą riešutus geriau paskrudinti sausoje keptuvėje arba orkaitėje, bet ne ilgiau kaip 4-5 minutes.
Žingsnis 3
Vyšnias perpjaukite per pusę.
Žingsnis 4
Suluguni supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais. Česnaką išspauskite per presą arba smulkiai supjaustykite peiliu.
Žingsnis 5
Sudėkite salotas: giliame dubenyje sumaišykite rukolą, suluguni ir vyšninius pomidorus.
Žingsnis 6
Salotas apšlakstykite alyvuogių aliejumi, įberkite česnako, Provanso žolelių, druskos ir pipirų pagal skonį. Išmaišykite.
Žingsnis 7
Salotos paruoštos. Prieš patiekdami salotas pabarstykite riešutais.
Žingsnis 8
Saulėje džiovinti pomidorai ir kaparėliai puikiai tiktų tokioms salotoms.
Kategorijos