Publikavimo data: 2024-01-20
Salotos su grybais ir morkomis receptas
Originalios ir labai skanios salotos su grybais ir morkomis bus puiki alternatyva tradicinėms salotoms. Dėl keptų grybų ir daržovių derinio patiekalas bus ne tik skanus ir sotus, bet ir sveikas. Mažai sūdyti agurkai bus puikus pikantiško skonio priedas. Jei rūpinatės savo figūra, vietoj majonezo naudokite alyvuogių aliejų, o marinuotus agurkus pakeiskite šviežiais. Paruoškite salotas pagal šį receptą ir patiekite jas kaip užkandį pietums ar vakarienei. Jomis taip pat galite paįvairinti šventinį stalą.
Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Nuplaukite grybus ir morkas ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite svogūnus.
Žingsnis 2
Supjaustykite svogūną 5 mm pusžiedžiais.Kad būtų patogu dirbti su svogūnu ir jis neplyštų, suvilgykite peilį šaltu vandeniu arba palaikykite svogūną šaldiklyje 5 minutes.
Žingsnis 3
Morkas supjaustykite smulkiais 5-7 mm dydžio kubeliais.
Žingsnis 4
Marinuotus agurkus supjaustykite nedideliais 5-7 mm dydžio kubeliais.
Žingsnis 5
Pievagrybius supjaustykite 3-4 mm griežinėliais.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi ir kepkite svogūnus 5-7 minutes, kol taps auksinės spalvos.Geriau naudoti nepridegančią arba ketaus keptuvę.
Žingsnis 7
Į svogūnus sudėkite grybus, įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 8
Viską kartu kepkite apie 5 minutes, kol grybai sumažės perpus.
Žingsnis 9
Sudėkite salotas. Į gilų dubenį sluoksniais sudėkite ingredientus. Pirmasis sluoksnis - morkos.
Žingsnis 10
Tada sudėkite marinuotus agurkus.
Žingsnis 11
Tada sudėkite grybus ir svogūnus. Pagal skonį įpilkite majonezo, druskos ir pipirų ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 12
Salotos su grybais ir morkomis paruoštos. Išdėliokite salotas į lėkštes, papuoškite šviežiais krapais ir patiekite.
Žingsnis 13
Salotų lėkščių kraštus apibarstykite malta saldžiąja paprika.
Kategorijos