Jūros gėrybių kokteilių salotų receptus galima keisti savo nuožiūra: papildomai pridėti krevečių arba krabų lazdelių, džiūvėsėlių, avokadų, o vištienos kiaušinius pakeisti putpelių kiaušiniais. Puikus padažas patiekalui bus alyvuogių aliejus su citrinos sultimis - jis neužgoš švelnaus jūros gėrybių skonio ir suteiks pikantiškos rūgštelės. Jūros gėrybių kokteilių salotoms virėjai rekomenduoja naudoti šį citrinų ir aliejaus derinį.
Alergenai: Karvės pieno baltymai, vėžiagyviai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (6 bal.)
Žingsnis 1
Sujunkite visus produktus. Į jūros gėrybių kokteilį sudėkite tarkuotą sūrį, griežinėliais supjaustytus agurkus ir kiaušinius, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite salotų padažą. Sumaišykite smulkintą česnaką, alyvuogių aliejų ir citrinos sultis. Prieš patiekdami jūros gėrybių kokteilių salotas užpilkite padažu ir dar kartą išmaišykite.