Publikavimo data: 2025-08-20
Salotos su kalakutiena ir korėjietiškomis morkomis
Sluoksniuotos salotos su kalakutiena, korėjietiškomis morkomis ir grybais - skanus ir spalvingas patiekalas. Jis gaunasi sultingas, maistingas, šiek tiek aštrus ir kartu visai nesunkus. Nepaisant savo paprastumo, šios salotos labai vertingai atrodys ir ant šventinio stalo. Recepte naudojamas majonezas. Tačiau jį galite pakeisti grietine arba natūraliu jogurtu.
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Supjaustykite kalakutieną mažais gabalėliais. Pievagrybius supjaustykite kubeliais. Sūrį sutarkuokite vidutine tarka. Smulkiai supjaustykite svogūną. Jei korėjietiškos morkos sutarkuotos ilgais šiaudeliais, virtuvinėmis žirklėmis arba peiliu perpjaukite jas per pusę arba į 3 dalis. Susmulkinkite krapus.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Į lėkštę įdėkite serviravimo žiedą. Išdėliokite kalakutieną ir svogūnus, aptepkite majonezu. Kaip kitą sluoksnį paskirstykite grybus, padarykite majonezo tinklelį. Pabarstykite sūriu ir krapais, apšlakstykite majonezu. Ant viršaus sudėkite korėjietiškas morkas. Palikite salotas 1 valandą pastovėti. Prieš patiekdami nuimkite serviravimo žiedą.
Kategorijos