Salotos su kalmarais ir alyvuogėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Salotos su kalmarais ir alyvuogėmis

Kalmarai - skanus ir sveikas jūros delikatesas, iš kurio galima pagaminti įdomių patiekalų. Vienas iš jų - salotos su kalmarais ir alyvuogėmis. Užkandis ruošiamas su marinuotomis jalapeno paprikomis, todėl gaunasi saikingai aštrus. Jei mėgstate aštriau, įberkite šiek tiek daugiau pipirų. Kad būtų lengviau paruošti, rinkitės alyvuoges be sėklų. Patiekalas aromatingas, subtilus ir labai apetitiškas.
Gaminimo laikas
10 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
170 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Salotos su kalmarais ir alyvuogėmis Žingsnis 1
Paruoškite kalmarus užkandžiui. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite kalmarų gabalėlius. Kepkite maišydami ant vidutinės ugnies 3 minutes.

Žingsnis 2

Salotos su kalmarais ir alyvuogėmis Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Išspauskite citrinos sultis, supilkite actą, alyvuogių aliejų ir česnaką. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.

Žingsnis 3

Salotos su kalmarais ir alyvuogėmis Žingsnis 3
Paruoškite kalmarų ir alyvuogių salotas. Sudėkite kalmarus ir alyvuoges į dubenį. Įdėkite smulkiai supjaustytų jalapenos. Apšlakstykite padažu. Išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos