Publikavimo data: 2025-08-16
Salotos su kalmarais ir alyvuogėmis
Kalmarai - skanus ir sveikas jūros delikatesas, iš kurio galima pagaminti įdomių patiekalų. Vienas iš jų - salotos su kalmarais ir alyvuogėmis. Užkandis ruošiamas su marinuotomis jalapeno paprikomis, todėl gaunasi saikingai aštrus. Jei mėgstate aštriau, įberkite šiek tiek daugiau pipirų. Kad būtų lengviau paruošti, rinkitės alyvuoges be sėklų. Patiekalas aromatingas, subtilus ir labai apetitiškas.
Žingsnis 1
Paruoškite kalmarus užkandžiui. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite kalmarų gabalėlius. Kepkite maišydami ant vidutinės ugnies 3 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Išspauskite citrinos sultis, supilkite actą, alyvuogių aliejų ir česnaką. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite kalmarų ir alyvuogių salotas. Sudėkite kalmarus ir alyvuoges į dubenį. Įdėkite smulkiai supjaustytų jalapenos. Apšlakstykite padažu. Išmaišykite.
Kategorijos