Publikavimo data: 2024-03-30
Salotos su kalmarais ir keptais grybais
Salotos su kalmarais ir keptais grybais - labai sveikas patiekalas, kuriame dera jūros gėrybės ir daržovės. Salotos su kalmarais ir grybais, keptais svogūnais ir kiaušiniais yra mažai kaloringas patiekalas. Kalmarai yra stiprus baltymų šaltinis, jų juose yra daugiau nei vištienos krūtinėlėje. Tokios salotos papildys organizmo kalcio, jodo, B grupės vitaminų ir taurino atsargas. Salotos paruošiamos labai greitai, o sotumo jausmas ir skonio malonumas, kurį jos suteiks, jausis dar ilgai.
Žingsnis 1
Kalmarų skerdeną 2 minutėms panardinkite į verdantį vandenį. Supjaustykite kalmarų mėsą 5-7 mm storio žiedais.
Žingsnis 2
Sudėkite kalmarus ir svogūnus į salotinę ir apšlakstykite citrinos sultimis. Išmaišykite, kad abu produktai marinuotųsi, kol paruošite kitus ingredientus.
Žingsnis 3
Keptuvėje 3-4 minutes pakepinkite paprikas, sudėkite pievagrybius ir kepkite, kol jie taps auksinės spalvos. Grybų nesūdykite ir neuždenkite dangčiu, kad neišsiskirtų sultys ir liktų sausi. Sudėkite visus ingredientus į salotinę. Pagal skonį įberkite druskos ir prieskonių mišinio, viską gerai išmaišykite. Išdėliokite salotas į serviravimo lėkštes.
Kategorijos