Publikavimo data: 2024-10-13
Salotos su kalmarais ir lašiša
Soljankos istorija prasidėjo dar XV a. Iš pradžių tokia tiršta ir riebi sriuba buvo verdama iš produktų, likusių po gausių apynių puotų. Tais laikais tokia sriuba buvo vadinama "kacapu". Šiais laikais soliaką galima gaminti iš bet ko, išbandykite originalų žuvies soliako receptą su lašiša ir kalmarais.
Žingsnis 1
Puode užvirinkite vandenį. Lašišą ir nuluptas bulves supjaustykite kubeliais ir išvirkite.
Žingsnis 2
Marinuotus agurkus ir svogūnus supjaustykite mažais kubeliais. Svogūnus pakepinkite augaliniame aliejuje, kol taps skaidrūs, sudėkite agurkus ir pomidorų pastą, išmaišykite ir 4-6 min. troškinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 3
Kai bulvės bus paruoštos, sudėkite kepsnius ir kepkite dar 5-7 minutes. Tada sudėkite kalmarus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, virkite dar 6 minutes.
Žingsnis 4
Tada į puodą suberkite smulkintus krapus ir petražoles, alyvuoges ir kelias citrinos skilteles, uždenkite dangčiu, išjunkite ugnį ir leiskite šiai mišrainei 15 minučių išsivirti.
Kategorijos