Publikavimo data: 2024-03-27
Salotos su kalmarais ir vyšniniais pomidorais
Gaivios, lengvos salotos su kalmarais ir vyšniniais pomidorais bus sėkmingas šaltas užkandis per pietus ar pavalgius. Šis mažai kalorijų turintis patiekalas, kuriame gausu skaidulų ir baltymų, greitai virškinamas ir suteikia originalų, sodrų skonį. Šios salotos puikiai tiks vasaros ir pavasario dietai. Kad patiekalas būtų sotesnis arba pikantiškesnis, su lengva rūgštele, galite naudoti įvairius šioms salotoms tinkamus padažus: padažus, grietinę, majonezą, alyvuogių aliejų, balzaminį actą.
Žingsnis 1
Kalmarus 5-7 minutes virkite lengvai pasūdytame vandenyje. Kai išvirs, galite įdėti lauro lapų ir kvapiųjų pipirų. Nusunkite vandenį, atvėsinkite kalmarus ir supjaustykite juos pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Pekino kopūstus susmulkinkite, česnaką supjaustykite griežinėliais. Vyšninius pomidorus supjaustykite mažomis skiltelėmis.
Žingsnis 3
Išdėliokite salotas į serviravimo lėkštę. Išdėliokite Pekino kopūstus, jei reikia, įlašinkite porą lašų citrinos sulčių. Išdėliokite vyšninius pomidorus ir česnakus. Į lėkštę sudėkite paruoštus kalmarus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Dėl sodrumo įpilkite 1 šaukštelį alyvuogių aliejaus. Lengvai išmaišykite ingredientus.
Žingsnis 4
Salotas apšlakstykite terijakio padažu. Pagal skonį galite pridėti džiovintų žolelių.
Kategorijos