Publikavimo data: 2024-06-08
Salotos su keptais baklažanais
Kepti baklažanai, pasižymintys puikiu švelnaus minkštimo skoniu, puikiai derantys su kitomis daržovėmis, mėsa ir vištiena, gerai išmirkyti aštriuose padažuose ir padažuose, gali būti ir salotos, ir garnyras, ir visiškas mėsos pakaitalas. Baklažanai lengvai virškinami, juose mažai kalorijų, jie skanūs ir turi daug vitaminų. Įdomu tai, kad maistui naudojami neprinokę tamsiai violetinės spalvos baklažanai, o prinokusios daržovės yra pilkos spalvos, purus minkštimas ir didelės sėklos.
Žingsnis 1
Perdirbkite ingredientus. Baklažanus supjaustykite kubeliais ir 30 minučių pamirkykite pasūdytame vandenyje, tada nusausinkite. Smulkiai supjaustykite svogūną. Česnaką išspauskite presu. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Pomidorus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves ir vištieną. Kepkite svogūnus augaliniame aliejuje 3 minutes, sudėkite baklažanus ir reguliariai maišydami kepkite dar 10 minučių. Sudėkite česnaką ir kepkite dar 2 minutes. Perkelkite baklažanus į salotinę. Toje pačioje keptuvėje ant didelės ugnies po 5 minutes iš abiejų pusių kepkite vištieną.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Dubenyje plaktuvu sumaišykite augalinį aliejų ir sojų padažą. Salotinėje sumaišykite baklažanus, vištieną, pomidorus, padažą ir gerai išmaišykite.
Kategorijos