Publikavimo data: 2024-06-08
Salotos su keptomis cukinijomis
Cukinija yra paprasta ir lengvai prieinama daržovė. Dėl savo neutralaus skonio tai universalus produktas, kuriam tinka bet koks terminis apdorojimas: virimas, blanširavimas, kepimas, troškinimas, troškinimas, kepimas. Iš cukinijos galima gaminti ikrus ir suflė, ją galima įdaryti, dėti į košes, sriubas, salotas, troškinius ar tešlą. Išbandykite pasigaminti šiltas salotas su keptomis cukinijomis, kuriomis galima pakeisti pietus, vakarienę ar užkandį tarp valgymų.
Žingsnis 1
Paruoškite visus ingredientus. Smulkiai supjaustykite česnaką ir aitriąją papriką. Cukiniją supjaustykite kubeliais, pomidorus - griežinėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Apkepkite cukinijas. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Į karštą aliejų sudėkite česnaką ir aitriąją papriką ir kepkite 2-3 min. Sudėkite cukiniją ir kepkite kartu su svogūnu ir česnaku ant vidutinės ugnies 7-8 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Salotų dubenyje sumaišykite keptas cukinijas su svogūnais ir pomidorais. Įpilkite druskos, aliejaus ir acto. Gerai išmaišykite.
Kategorijos