Publikavimo data: 2024-06-15
Salotos su konservuotu tunu ir grybais
Salotos yra sotus šventinis užkandis, o jei pasigaminsite salotų su tunu, jos taip pat bus labai sveikos. Tunas turi daug baltymų, omega-3 ir omega-6 rūgščių, o naudingųjų savybių nepraranda net ir konservuotas. Įdomu tai, kad kadaise tunas Europoje nebuvo valgomas, nes spalva buvo panašus į mėsą ir neatrodė valgomas. O šiais laikais tunas yra labai paklausi ir brangi žuvis. Brangiausias 222 kg sveriantis tunas 2012 m. Japonijoje buvo parduotas už 1 mln. 760 tūkst. dolerių.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves salotoms. Agurkus supjaustykite pusapvaliais griežinėliais, o svogūnus - pusžiedžiais. Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir 20 minučių pakepinkite keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus.
Žingsnis 2
Pasigaminkite džiūvėsėlių. Duoną supjaustykite 0,5x0,5 cm dydžio kubeliais, apšlakstykite saulėgrąžų aliejumi ir 10-15 min. džiovinkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Sudėkite tuną, agurkus, grybus ir raudonąjį svogūną į salotinę. Padažui sumaišykite citrinos sultis ir alyvuogių aliejų, tada užpilkite salotas ir atsargiai išmaišykite.
Kategorijos