Salotos su konservuotu tunu ir grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Salotos su konservuotu tunu ir grybais

Salotos yra sotus šventinis užkandis, o jei pasigaminsite salotų su tunu, jos taip pat bus labai sveikos. Tunas turi daug baltymų, omega-3 ir omega-6 rūgščių, o naudingųjų savybių nepraranda net ir konservuotas. Įdomu tai, kad kadaise tunas Europoje nebuvo valgomas, nes spalva buvo panašus į mėsą ir neatrodė valgomas. O šiais laikais tunas yra labai paklausi ir brangi žuvis. Brangiausias 222 kg sveriantis tunas 2012 m. Japonijoje buvo parduotas už 1 mln. 760 tūkst. dolerių.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
126 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.92/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Salotos su konservuotu tunu ir grybais Žingsnis 1
Paruoškite daržoves salotoms. Agurkus supjaustykite pusapvaliais griežinėliais, o svogūnus - pusžiedžiais. Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir 20 minučių pakepinkite keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus.

Žingsnis 2

Salotos su konservuotu tunu ir grybais Žingsnis 2
Pasigaminkite džiūvėsėlių. Duoną supjaustykite 0,5x0,5 cm dydžio kubeliais, apšlakstykite saulėgrąžų aliejumi ir 10-15 min. džiovinkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Žingsnis 3

Salotos su konservuotu tunu ir grybais Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Sudėkite tuną, agurkus, grybus ir raudonąjį svogūną į salotinę. Padažui sumaišykite citrinos sultis ir alyvuogių aliejų, tada užpilkite salotas ir atsargiai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos