Publikavimo data: 2025-08-19
Salotos su kukurūzais ir žaliaisiais ridikėliais
Salotos su ridikėliais ir kukurūzais - lengvas, bet sotus patiekalas. Kadangi 90 % ridikėlių sudaro vanduo, šią daržovę galima drąsiai vadinti dietiniu produktu. O dėl didelio skaidulų kiekio ši šakniavaisinė daržovė puikiai numalšina alkį. Tačiau švieži ridikėliai ant tuščio skrandžio duos priešingą efektą ir padidins apetitą, todėl geriau juos naudoti kaip salotų dalį. Salotoms rinkitės tvirtus vidutinio dydžio vaisius. Įdubimų buvimas arba ridikėlių minkštumas rodo, kad daržovė yra pernokusi.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir citrinos sultis. Įberkite druskos ir cukraus. Kruopščiai išmaišykite ingredientus.
Žingsnis 2
Sumaišykite salotų ingredientus. Sudėkite ridikėlius ir agurkus į gilų dubenį arba salotinę. Sudėkite obuolį ir konservuotus kukurūzus. Užpilkite salotas paruoštu padažu, viską sumaišykite.
Kategorijos