Publikavimo data: 2024-04-06
Salotos su kuskusu, kukurūzais, agurkais ir kalendromis
Šios lengvos ir maistingos daržovių salotos su kuskusu puikiai tinka pietums ar užkandžiui, ypač tiems, kurie saugo savo figūrą. Sočios salotos, kuriose gausu skaidulinių medžiagų ir vitaminų. Paprasta paruošti, salotos lengvai virškinamos, patiekiamos be sunkių padažų. Dėl mažo kaloringumo patiekalas gaunasi sotus ir sultingas. Originalaus skonio įdomiai pateiktos salotos bus įvertintos prie jūsų stalo.
Žingsnis 1
Atskirame inde užpilkite kuskusą verdančiu vandeniu santykiu 1:1, jei norite trupinių tekstūros, arba 1:2, jei norite minkštesnės ir labiau išvirtos konsistencijos. Palikite po dangčiu 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Susmulkinkite kalendrą ir česnaką, jei norite, pakeiskite petražolėmis.
Žingsnis 3
Agurkus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Pomidorą supjaustykite puselėmis arba ketvirčiais. Nusausinkite vandenį iš kukurūzų.
Žingsnis 4
Gilioje salotinėje sumaišykite virtą kuskusą, agurkus, pomidorus, kukurūzus, žoleles ir česnakus. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais. Galite įlašinti porą lašų citrinos sulčių, kad pagardintumėte.
Žingsnis 5
Kruopščiai sumaišykite visus salotų ingredientus.
Žingsnis 6
Paruoštas salotas perkelkite į lėkštes ir patiekite. Jei norite, papuoškite salotas šviežiomis žolelėmis ir balzamiko arba granatų padažu pagal skonį.
Kategorijos