Salotos su kvinoja ir krevetėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Salotos su kvinoja ir krevetėmis

Pastaruoju metu kvinojos vis dažniau įtraukiamos į vegetarų mitybą. Kvinojos grūdai puikiai dera su daržovėmis, jūros gėrybėmis, paukštiena ir liesa žuvimi. Norėdami paruošti šiltas salotas su kvinoja ir krevetėmis, rinkitės raudonąsias arba juodąsias kruopas. Perkant pakuotėje su kvinoja neturi būti jokių priemaišų, ji turi būti vienalytės spalvos ir tekstūros. Kvinoja neturėtų būti laikoma pakuotėje, kurioje buvo įsigyta. Geriau produktą supilti į stiklinį arba keraminį indelį su dangteliu.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
174 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Vėžiagyviai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.95/5 (20 bal.)

Žingsnis 1

Salotos su kvinoja ir krevetėmis Žingsnis 1
Paruoškite paprikas salotoms. Sudėkite paprikas į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į mikrobangų krosnelę 5 minutėms. Tada nulupkite paprikas nuo odelės ir sėklų, supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Žingsnis 2

Salotos su kvinoja ir krevetėmis Žingsnis 2
Kol paprikos kepa, paruoškite padažą. Sumaišykite alyvuogių aliejų ir citrinos sultis, sudėkite česnaką ir imbierą, pagardinkite trupučiu druskos ir pipirų.

Žingsnis 3

Salotos su kvinoja ir krevetėmis Žingsnis 3
Sudėkite salotų ingredientus. Sumaišykite kvinoją su krevetėmis, paprikomis, agurkais ir špinatais, užpilkite salotų padažu ir atsargiai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
salotos, daržovių salotos, jūros gėrybių salotos, įspūdingas receptas, egzotika, paprasta, mažai kalorijų, per 15 minučių, vakarienė, agurkų prieskonis, saldžiųjų pipirų prieskonis, terijakio padažo patiekalai, be įprastų alergenų, receptų knyga, pipirų salotos, daržovių salotos

Kategorijos