Publikavimo data: 2024-09-22
Salotos su kvinoja, vyšniniais pomidorais ir pupelėmis
Salotos su kvinoja, vyšniniais pomidorais ir pupelėmis gaunasi sočios, sveikos ir labai apetitiškos. Kvinoja yra mineralų, vitaminų, augalinių baltymų ir fosforo šaltinis, kurį organizmas beveik visiškai pasisavina. Kvinoja dera su daugeliu maisto produktų, pavyzdžiui, avokadais, pomidorais, agurkais, mocarela, žalumynais, ankštinėmis daržovėmis. Kaip prieskoniai tinka juodieji pipirai, česnakai, garstyčios, citrinos žievelė ir sultys. Šios lengvos ir spalvingos salotos bus geras pasirinkimas kaip garnyras pietums ar vakarienei.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą svogūnams: sumaišykite citrinos sultis ir 2 arbatinius šaukštelius vandens. Supjaustykite svogūnus plonais pusžiedžiais ir užpilkite marinatu. Leiskite svogūnams 5-10 min. mirkti marinate, tada marinatą nusausinkite.
Žingsnis 2
Vyšninius pomidorus supjaustykite ketvirčiais. Į gilų dubenį sudėkite atvėsusią kvinoją, pupeles, vyšninius pomidorus ir svogūnus. Įpilkite sojų padažo ir alyvuogių aliejaus. Viską atsargiai išmaišykite.
Kategorijos